Monday, 27 February 2012

H.A.N.G.O.U.T.

Assalamualaikum !

okay , based on tajuk kat atas tuh, senanye H.A.N.G.O.U.T. tu takde makne pape pon. just hangout !
hehehe okay , the day hangout tu hari ni lah .
eh , wait . ni dah pukul 12 lbih so semalam lah , kan ? :p
26th February 2012 , Ahad 

mostly , orang Melaka mcm saya ni tengah berdesup desup nak g Jom Heboh . 
tapi , saya tak minat lah .
da lah sesak .
awal perancangan memang nak g , but bila pikir balik , TAK NAK !

coz of what ?

1. RAMAI ORANG 
2. SESAK
3. JAMMED -.-'
4. CUACA TAK MENENTU

eh , wait . bukan ke sesak dengan jammed tu same meaning ? WHATEVER ~

LOLOLOLOLOLOL

okay okay , tak nak lengahkan masa lagi . excited nau nak story neh . hehe .

LAYANNNNNNNN~

firstly , akak saya yg num 4 , Rahmah beria-ia sangat nak jumpa dengan Wardina Safiyyah kat Islamic Exhibition kat Dataran Pahlawan Megamall .
then , planning punya baik semalam nya konon nak datang dengan Abg Daus .
dan dan je nak bawak kiteorang . cehhh !

but , unfortunately ,

Abg Daus tak dapat nak bawak kiteorang . sob sob sob

time bersiap pukul 11 lebih tadi , tiba tiba my sis cakap Abg Daus takleh datang & bawakkan kiteorang . 
just jumpa kat sana je .
KECEWA beb ! KECEWA !!!!!

mula mula , dah patah seribu hatiku ni ,
but , then , teringat nak ajak kawan PP , Fadzli Daros yang sengal ni .
(time kerja dulu , penah kena gosip . but , gosip semata-mata)
LOL 

haha , then , call dia . call banyak kali tak angkat angkat , rupanya BUSY ~

then , dia call balik n saya ajak dia g exhibition tuh .
at first , dia kate takleh . bagi harapan punya baik lagi nak mintak dia datang sekali ,
padahal nak mintak dia jadi driver . lalalala

HAHA . Joke ! memang nak ajak . dah takde kawan lain lagi yang dah ada lesen kereta other than si Fadzli tuh . alang alang , my dad pon memang kenal dia , so nak keluar dengan dia memang senang dapat GREENLIGHT !

but , then , time tengah kemas rumah , dia text . dia gtau yang dia boleh datang umah & bawakkan kiteorang .
BUT !
ada syarat .

SYARATnya , 

SAYA KENA PAKAI TUDUNG !!!!!!!

wawawawawawawawawawawawawa

nak tak nak , TERPAKSO lah den . tapi , niat hati mmg nak pakai pon . so , ON jelah . then , dia cakap dalam kol 2 camtu dia sampai .
time text tu , baru pukul bape , 11 lebih , awal lagi kot . :p

so , sambung kemas rumah + baring kejap sampai tertido .
HAHA

bangun je , bout pukul 1.30 camtu , tengok de mesej from Fadzli . dia cakap , da gtau akak lom ? then , saya cakap dah la . tanye dia katne , dia kate otw . tanye dah gerak ke? then , dia cakap agak r . tanya dia da sampai mana? pastu , dia cakap dah sampai umah . 
MASYA-ALLAH !!!!

time tu , SANGAT terkejut so cepat cepat bangun . tinjau tingkap bilik . memang dia dah sampai . Ya Allah , time tu memang tengah serabai + tak siap lagi . HAHA
pe lagi , agak kelam kabut lah time bersiap tu .

sempat lunch skali la .
dalam pukul 2 lbih camtu baru gerak .

so , time dalam kereta a little bit awkward .
FIRST TIME weh naik kereta dengan kawan . huhu

ni lah driver saya , si Fadzli ;P


surroundings time dah nak sampai DP :D



finally , sampai . Alhamdulillah :)
kiteorang parking kat Car Park Hatten Square then terus ke DP .

Exhibition tu buat kat West Concourse Area . dekat dekat dengan stage kat situ .
bila dah sampai , kiteorang pon dok tinjau tinjau .

sambil tinjau tinjau tu , kebetulan ada artis datang . Guess who yg pakai shawl warna pinky tu ;)


tak jelas muka nya rite ? inilah orangnyaaaaaaa :D
NORA !!!!!


beria-ia Nora tanya saya itu ini . saya sengih je memanjang :D

huhuhu . actly , selain gambar ni diambil , saya memang sempat bergambar dgn dia , but unfortunately , time tu tiba tiba phone problem . so , gambar yg baru lepas capture tu lesap . sob sob sob . ;(

tapi , gambar akak saya , Rahmah bersama Nora selamat :)
ni dia ~



time tu , mmg agak embarassing moment la . sy hampir hampir nak tercium tangan Nora . pehhh , tebal je muka time tu . HAHA . wat dono sudehhhh :p
tapi , kesian gak kat akak saya ni coz beria-ia nak jumpa Wardina Safiyyah, sayangnya kak Wardina dah datang pagi so tak dapatlah jumpa. ;(

emmm... takmo sedih . sambong lagiiiiiiii

then , kiteorang ronda ronda lagi & de join contest kat certain booth kat situ . tak ingat yang mane satu coz banyak gak booth yang kiteorang g . HUHU







si Fadzli masuk contest :p


pas main , dapat gift then buat signature sbg tanda kenangan tok orang kat booth ni .
diorang sume budak Masscomm UiTM :)


cehh , time nak sign tu , rase macam artis pulak . :P
*bak kata Fadzli*



signature paling HODOH penah saya buat . tak selesa sangat time ni . love tu tak cantek ;(

ni other signature from pengunjung lain . CANTEK wehhhh :D


kakak saya berkesempatan jugak bergambar dgn Imam Muda Azhar :p


LOL ! fake je tuh . tertipu , nyah :p

akhirnya , penat sudah meronda ronda 360 darjah kat situ . hahahaha
pastu , mencekik kat McDonalds jap .
time makan kat situ , barulah bayang abg Daus muncul .


time makan , Fadzli sempat call Abg Wan , one of geng PP dulu ,  tanya kerja or tak coz kalo tak silap dia keje kat DP but taktau katne . huhu . planning nak jumpa , but tak sure .
pas makan makan , borak borak , 
baru nak gerak g tempat kerja abg wan tu,
(pas dah find out dia kerja mana lah)
dia datang McD . borak sat .
pastu , baru g tempat dia kerja tu . kat Dinos Alive . baru lagi tempat tu . padan lah tak penah dengar .

HAHAHAHA

then , masuk lah tempat tu .
discover apa yg best nya . huhu

ni diaaaaaaa





Abg Daus with my kakak , Rahmah :)


me & my 4th sis :)


paling sengal lah gambar ni :p


HAHA ada seni tak ? 

yang ni pulak,
si Fadzli berborak sakan dengan Abg Wan . jangan marah ye aku curik curik amek gambar korang ;P


then , da naik bosan kat situ , cepat cepat ler berambus . HAHA

time nak ke car park , time tu nak dekat pukul 5.30 dah . huih ~
(kejap tol masa berlalu)

so , kesempatan tu , beli la girl's stuff kejap . hehe

kesian si fadzli menunggu kiteorang time tu . last last , cepat cepat gerak . lagipon , time tu dah nak hujan . petir guruh sume ade dah . cuak sangat time tu .
pas dah keluar daripada car park ,
hujan dah lebat sangat dah time tu . HUJAN RAHMAT . saya dah tak nampak jalan dah . risau sangat . but , si Fadzli punye muke cool je . chill je . SABO jelah tengok dia time tu .
saya yang gabra tak tentu hala . lalalala
time lalu kat Jalan Kota Laksamana , ada bumbung yang diorang bese letak banner iklan ntah ape ke benda sume tu tercampak kat tengah jalan . GILAAAAAA

time otw balik , akak saya sempat tertido but saya tak . kerisauan yang amat time tu memey la. huhu .
finally , Alhamdulillah selamat sampai rumah :)


thanks a lot to Fadzli Daros coz sudi bawak kiteorang ke DP Mall yeeee :D

sekian ~



*peace*



Saturday, 25 February 2012

2012 :)

Assalamualaikum :)

Ya Allah , dah tahun baru dah .
 *padahal, dah lama dah. bajet baru nak sambut* LOL
Hahaha.... sebenarnya , dah lama sangat dah tak update blog ni . asyik berFACEBOOK-ing & berTWITTER-ing aje..
maklumlah , jadi pelupa agak lame.. sampaikan tak teringat password blog . *so sengal*

*awkward*
HAHAHA . pretty bad huh ?
yelah , dah lama tak update blog seriously nak jadi talkative mcm dulu pun agak kurengg skett . duhhhh -.-'

okay....
memandangkan dah masuk tahun 2012 ni , even dah nak masuk Mac dah pon , 
yang pasti saya nak story jugak dari awal tahun . if larat lah . HAHA
lagipun, sekarang ni saya Lepasan SPM ! hohoho ~

muke senang hati pas SPM dulu , 14hb Disember 2011 :D



hurmmmmm
tapi kan , jadi Lepasan SPM seriously sangat membosankan . -.-'

coz of what ?
kerja dok umah makan tido , makan tido .
takde masa nak online . maklumlah , takde lappy & broadband . serious sangat sadis . 
plus , jadi bibik kat umah . blaja masak , mengemas n bla bla bla ~

BUT !

start 4/1/12 , saya start kerja as invigilator kat UiTM KBM . tau tak invigilator tu hape ? JAGA PEKSE maaaaa ~
pada mulenye , sangat membosankan . rasa cam nak tido time jage pekse tuh... zzzzzzzzz

bila memikirkan nak cari pengalaman + dapat kawan baru , so redahhhh jelah !

kerja started 4/1 till 21/1...
some photos nak share time jage pekse dulu . :D

enjoy ! 


hihi ~ time jage pekse , harus pakai ini . bukti kerja as PP :)



muka muka student degree time exam . capture senyap senyap sudah . kang , diorang segan , susah nak jawab exam nanti , tak pasal pasal PARAH wehhh . huhu










peninggg peningggg -.-'


paling kesian laa ;(


papepon , studentss kat KBM dah buat dgn baik. moga moga result diorang cemerlang yee. huhu
AMINNNNNNNNN ~

btw,
ni kengkawan PP yg lain . seriously , rindu sangat dgn kegilaan diorang ...
check it out !
















hihi .banyak kan ? MEMEY r . the bestiest moment ever tau . huhu

Eh , ade lagi ?

on last day working :)



that's all for just now .

lenguh tangan nak menaip lagi tok moment moment yg awal tahun ni . serius , takleh lupa. sad moment , happy moment. macam macam la . haiyooo ~

papepon , thanks view my blog . sorry agak boring untuk di baca . 
*as usual*

but, insyaAllah saya akan update lagi okayy :)

~ Ma'assalama wa ilalliqaq ~

*peace*