Sunday, 31 July 2011

Ramadhan :)

Assalamualaikum . :) sudah sekian lama saya tak update blog ni . huhu . hari ni baru saya berkesempatan .
saya nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan al-Mubarak kepada anda semua . huhu . mudah2an puasa kali ni lebih bermakna daripada tahun2 lepas . hee :D

itu sahaja yang ingin saya katakan .
tak tahu la kenapa sejak kebelakangan saya jadi speechless . 
HAHAHAHA 

xkesa la kn ?
as long as , i'm still ME!!! :D


hee . farewell everyone . Wassalam 
 

Friday, 22 July 2011

HARI KOKU SMKTPMGHS '11

Assalamualaikum :)

wee:P
da lme x update blog neh

rindu pulok . LOL ~

hee . hari ni de hari koku .
esok pon de lagi .

tapi , sayangnya . tahun ni cam x meriah sgt .
dont know why

hahaha
xpe la
maybe sok GEMPAK kot
LAGI BEST !!!!! woo ooo ~

hee :P tadi , time pg hujan la plak .
bikin spoilt ajer

tapi , sekejap la

pastu , trun kat dataran wat senam robik .
saya dgn kawan saya , liana mmg LUPE DIRI laa.
hahaha

dah lama tak menari , dapat chance tadi , MENARI SAKAN la
menari sampai LEBAM !!!!


hahaha.
ade ke lebam ?
letih ade la

whatever ~
hee . tapi , tadi daripada rmai2 dah makin kurang au.
tgk blakang da lapang
cam kasi chance jer menari 


hahahahaha
saya dgn yana , wat dono jela
tau sgt dah
wat tak tau jer .

hee :P
malas nak berceloteh lagi .

tgk jela gambar ye . tapi , tak banyak la . sket ajer . huhu


















itu saja ! bye2 :)

Thursday, 14 July 2011

Day 9 - A photo of I have taken

Olla !!
sambungan yaw !

hee :P

emm ... ari ni kirenyer last day tok wat seperti yang my sista , Rahmah bt Sa'ari cadangkan tuh .

hmmmm ...... so nilah pic yg saya de amek .


kalo ikotkan , byk ag la pic yg saya de amek
but ,

bagi saya pic ni la yg terbaik . huhu .

view dari atas .

time ni saya berpakaian BAJU KURUNG .
baju raya last year yaw !
+
my fav crocs 

huhu . XD
adios ~

Day 8 - My most recent photo of me

Assalamualaikum ...

huu ~ sorry sesgt der .
lupe nak update blog semalam .

hadoyai ~ si Rahmah Sa'ari .
(my sista )

bwu nak update ye .
sudah view maa ...

ok der .
hek3x . :p

emmm.... ok la . tak nak berceloteh banyak2 nau .
lihatla gambar trkini saya .



hehe :P

gambar ni diambil pada 6 Julai 2011 .
rabu minggu lepas la kirenyer .
taken by my beloved mother . <3

hee . ape motif pakai jubah tu yer ?
dah tentu la time tu de join 
!!!!!!!!!!BUSANA MUSLIMAH !!!!!!!!!!!!!

haha . tersentap mak yaw ! :P

kat skolah ler time tu de wat busana muslimah .
under Unit Beruniform Puteri Islam la .

tak tau lak ni tok individu .
ingatkan tok group .
puasler pkir panjang nak pkai baju pe .

baju ni borrow ajer from my BESTIEST friend .
hee . thanks dear . :)

yang wat saya shocked gler2 , dapat NO. 1 !!!!!
ahakss :p

terkejut gler .
tapi, syukur Alhamdulillah . :)

huu ~ k la .
ni ajer yang nak disampaikan .
get ready tok update Day 9 !! 

wee ! XD

Tuesday, 12 July 2011

Day 7 - A photo of me and me best friend

Assalamualaikum . :)
hee 

Hari ni excited sket .
coz of what ?

hari ni nak bagitau semua orang sape my bestiest friend .
huhu

Her name is Siti Nurliana Ghazali .
sbaye la 
satu klaz
dok sbelah2
g mane2 sntiase bersama !!!!

hee :p

so, ni la pic saya n bez fwen saya .



inilah kami . :)

hee 
rase cam tak cukup lar !!!!!!!!

tambah lagi la ea . :p

 

time form 3 :)


time form 4 :)



terkini ...
time form 5 la :)

kiteorang da berkawan since form 1 lagi snanye . 
jadi fwenship start last year .

huhu
!! BFF !!

Amin . :D



Monday, 11 July 2011

Day 6 - A photo of a former crush

haiyoo ~
post kali ni susah derr ...

hahaha ...
former crush ?
apakah itu ?

ntahla ~

hahahaha...
saye hentam kromo jela .

if im not mistaken la , former crush ni org yang kita minat dalam diam or specifically "admire".
tol ke ?

alalakop !

bantai jela .
...hahahaha...

my former crush is ...


hee :D

He's an actor and model actually n of course student la .
same age as me. hee :P
Ashmen Iskandar Weiss..

Dia ni pelakon cite disney's waktu rehat .
pegang watak as Adam .
(takat yang saye tau la . tak tau la kn kalo2 dia de blakon cte len)
+
jadi student for Modern Maths and Add Maths on TutorTV SPM programme.
kat channel 603 .

tengok au .
bagos tok SPM candidate.

saye pon xtau camne ley minat secara diam2 kat dia ni .
plik jer kn ?

haiyoo~ da tentulah dia blakon best . itu pon susah kah ?

emm... minat gitu2 ajer . ahaksss . :p

that's all ..

xtau nak cakap pe lg .

SPEECHLESS
:p

kalo dia bace post ni, x tau nak habak apeler . sogan gler yooo . :P

LOL !

pen-off now .
daa2 ~

Day 5 - A photo of me making funny face

hallooooo ~

Rafidah Sa'ari in da house .
ahakz .
terketik2 la pulok .

aiyoyo ~
really sorry coz lupe mau update blog ni semalam .
leka on9 woo ~

haha
papepon, pelajaran tak lupe ok ?

hehehehe
ni nak habak pasal muke klakar yg saya wat .
klakar ke?
ntahla ~

tengok jela ea . :P

TADDAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!


klakar ke?
ntahla .
time ni gler2 lapo .
hahaha 

sampai saket perot tau menahan kelaparan .
bile dapat makanan, AMBEK KAW !!!!!

hehehe~
that's all .
bye2

Saturday, 9 July 2011

Day 4 - A photo that makes me happy

everytime I feel so sad , I'll see this photo ..
gives me strengh n encourage me to be strong ..
then, I'll smile . hee :D

thanks a lot !!! :)

pe la yg aku bobokkan ea ?
paham tak ?
tak kan ?
haha

impian nak speaking dgn baik
tapi, thumbs down ! haha

never mind .

hari ni kejap je dah masuk hari ke -4 

" A PHOTO THAT MAKES ME HAPPY "


hee :D
photo nie memang happening gler ..
held on my 1st sister's wedding . 
26th March 2011 .

yang bestnyer, dapat abang ipar kali ke-2.
dapat anak buah yang comel . 
n kakak angkat yang sangat sporting !!

huhuhu .

I LOVE MY FAMILY !!! 
<3

pen-off now .
bye2

Thursday, 7 July 2011

Day 2 !! :D

Assalamualaikum .. :)
Seperti biasa , macam semalam . hehehehe ~
ari ni ari ke 2 . "A photo of myself a year ago"

so, seperti yang dijanjikan ...

inilah gambar saya setahun yang lepas . 



comel kan ?
(hehehe . sekali sekala puji diri sendiri . bukan slalu pon)

motif saya pilih gambar ni coz bagi saya gambar nilah the GREATEST than other pictures . kalo ikotkan, gambar last year banyak tak terkira . almaklumlah , "FOTOGENIK" lah katekan . hehehe

emm ... gambar ni diambil semasa di dalam kelas 4TV2 . :D
kelas lama saya la .
gambar ni diambil saat selesai buat kerja sekolah .
cikgu pon takde dalam kelas , ape lagi "CAPTCHA "
huhuhu
 ... diz picture taken by ME ...
Date : 19 January 2010 

huhuhu ~
lagipon , gambar ni ade someone suka dulu.
sekarang ? ntahle ~ jawapannya , hanya pada someone tu jela . 

k la . pen-off now . daa2 ~ :D


Wednesday, 6 July 2011

Sesaja . Day 1 :D

Assalamualaikum... :)


Sudah sekian lamenyer saya tak update blog . hee . x tau nak story pe snanye . emm ... memandangkan akak saya , Rahmah bt Sa'ari ade ajak saya wat benda ni , saya pon rase cam nak join jer . hehe . tapi, maybe ade gangguan nak wat . takpelah . baby steps . :D


perkara yang saya nak wat tuh , 



Day 1 - Your Facebook profile photo 

Day 2 - A photo of yourself a year ago

Day 3 - A photo of someone  you love 

Day 4 - A photo that makes you happy

Day 5 - A photo of you making funny face

Day 6 - A photo of a former crush 

Day 7 - A photo of you and your best friend 

Day 8 - Your most recent photo  of you

Day 9 - A photo of you have taken 


camtulah yang saya nak join tuh... so, memandangkan ari ni 1st day nyer, ni la Facebook profile photo saya .



hee :D gambar ni diambil semasa Hari Sukan SMKTPMGHS ..
taken by Rahmah binti Sa'ari ... :D

(tiru ayat orang tuh)


hehehe.... ok lah .... itu jer yang saya nak sampaikan tok ari ni ... adios ~ :)