Saturday, 27 August 2011

Sir Hasmukh :)

Assalamualaikum…

dah lame tak update blog ni . Alhamdulillah , hari ni barulah saya berpeluang . emmm… seperti yang anda nampak kat tajuk tuh , tu name cikgu Sains saya . dia ajar best tau . seriously . huhu. Saya suka cara dia ajar. Sir Hasmukh ajar sampai student2 dia sume faham. Tak kesalah kalo syllabus habes lambat, as long as kami semua faham.
Hmm… tapi, sayangnya. Taun ni sir Hasmukh bersara. 5hb September hari terakhir dia bersama kami. Sedih sesgt . tambah2 , cikgu yang bakal menggantikan dia nanti taklah seHEBAT dia .

Saya xde nak cakap banyak pun . sekadar wat post psl guru kesayangan saya.
so, sebelum saya mengundurkan diri , ni saya selitkan sket gambar kenangan kelas saya (5TV2) dengan sir Hasmukh .

Gambar ni diambil pada 25 Ogos 2011, time dah nak habis lesson Science . hee :D

Kat depan dewan skolah J






kat padang lak :D



really love this moment! papepon , Sir Hasmukh tetap kami ingati :)
We will Miss You, Sir !! wee :D


Sunday, 21 August 2011

shoppingggggggg!!!!! =.=

Assalamualaikum...

ini sekadar nak cakap2 kosong . dah nak raya ni da bli baju raya n kasut raya blom ? CEPAT!!!!!!!!! sebelum terlambat . wee :p

saya baru bli kasut raya ajer . warne kelabu . huhuhu . tak tau lagi nak pakai baju raya warne ape . anybody , can u give any suggestions ?? TQ!!!! 

huhuhu... shopping jangan tak shopping :p

biar list resit panjang mcm ni ha .


Laugh Out Loud!!! :p
-------------------------------------------------------------------------

20th August 2011 :)

Assalamualaikum :)

setelah sekian lamenya saya tak on9. hari ni baru berpeluang . Alhamdulillah . ni saje nak habak story pasal semalam . hari ni da masok 21 Ogos , bersamaan 21 Ramadhan . kejap je da masok minggu terakhir bulan ramadhan . sedih rasanya . minggu ni , kita sam2 wat amal byk2 ok ? :D

emm ... ok . story psl smalam la ea . takde pape yg best pon . bese2 ajer . starting pagi , saya de tuisyen math. nak PECAH kpale ni weh =.=' HAHAHA . tak kesa la . blk kol 12 , landing2 atas katil , last2 terlelap . pastu , ayah kejut bangun tido . ingtkan lame nau la tdo , rupenya bwu kol 2 lebey jer . haha . mimpi punye lame ag . bangun jer , siap2 coz nak g Melaka Mall coz de Fashion Show . for me , its kinda boringggggg ...

hahahaha ..... mule2 jer rase bosan coz stakat jln2 kat MM tu , da naik bosan da . g ofis mak , slalunya lalu situ . tak pon , g JJ Ayer Keroh jela . sementara da kebosanan tu ,capture2 la skejap . wee :p


time ni , majlis lom mula lagi :)

then, saya n 3rd sis n mak saya pon capture la kejap :D





hee :D my mum n my 3rd sis pon de try pkai saya punya spec . jgn men2 tau . spec ade power keyh . bukannya , spec jln2 tuh . hu3 .:P





after that , barulah fashion show tu start . lame jgk la . sampai kol 4 . saya jadi photographer tak berbyr jela . hahaha . emm . ni bebrape keping pic yg sy rajin nk tunjuk . :P





persembahan fashion show ni pon , diselangselikan juga dgn kumpulan nasyid :)




pas da abez fashion show , ayah dtg amek . pastu , tros g amek remot kat UiTM . alang2 pas g amek remot , g bazaar ramadhan Alor Gajah . tadi, hujan !!! tapi , redah jela . huhuhu

pas da bli tu , capture lagi dgn akq2 saya . 



hahahaha... agak kesengalan time ni . sementara tggu my dad belikan AYAM GOLEK!!!! huhuhu...
balik rumah , as usual get prepared tok berbuka . :)

lauk-pauk santapan tok berbuka semalam ...


ni tak leh tahan ni.. AYAM GOLEK !!!! yummy ~



huhuhu . Melaka masuk waktu berbuka jam 7.22 pm . so , mcm biasalah . baca doa . pastu , MAMAM!!! :p


hee :p sayalah yang bacakan doa berbuka tuh . (saje nak promote diri jap) .

itu sahaja yang saya nak sampaikan . Wassalam :)


p/s : solat tarawih jgn lupa juga ya !! peace !! :D

Monday, 1 August 2011

Solat Tarawih :)

Assalamualaikum . :)

huhu . kali ni berkesempatan nak post pasal malam tadi .
Apa yang terjadi ?
SOLAT TARAWIH laaa .

hee . ye x ye jugak . LOL ~ XD

so , malam tadi 1 family g solat tarawih . saya ? mestilah ikot .
walaupun saya , errrrrrr ...... ???@!!#$%

faham2 jela yer . hihihi .
so , malam tadi balik je daripada ngeteh , semua g solat maghrib dulu then brsiap2 nk g solat tarawih .
kami g Masjid Bukit Beruang jer .
huhu

tak kesa lah kan ? yang penting , menghadap Yang Esa .

sebelum g tu , sempatler capture2 . hihihi











dah tu,kami pon bersiap sedia nak ke masjid untuk solat tarawih .
time kat simpang dkt2 dgn Petronas , tiba-tiba terjadi sesuatu .
Subhanallah . kereta abg ipar saya kena langgar dengan kereta kancil student MMU .

waktu tu , memang terkejut la sebab bergeser kat side saya dan akq saya .
darah memang berderau . jantung pun berdegup kencang .

ayah , mak dengan remot naik kereta ayah la .
kat blakang kiteorang je .
nampak situasi tu . ayah memang mengamuk la dengan cina tu .

time tu mmg kiteorang brhenti kat tepi la . berunding dengan student tu . haihs . habis kereta dak abang . saya pon time tu tak brani nak keluar coz kene kat pintu tempat duduk saya . mmg takot la . akak tak keluar juz bukak pintu n perhati .

tapi , cina tu senang je ckp "sorry2" . berulang2 kali .
pergh !  BAYAR ler weh !!

tapi , abg ipar saya tu baik jer . COOL jer kate x yah bayar . then, kiteorg pon meneruskan prjalanan ke Masjid Bukit Beruang . memang betul2 menguji kesabaran kami waktu tu . papepon, saya bersyukur coz kami tak apa-apa . cuma , kesiankn kereta abg jela .

sampai jer , tros solat isyak then  tarawih sampaila 23 rakaat + witir.
saya time tu dok blakang jela . thanks jugak kat kucing comel coz temankan saya malam td . :D



time da balek umah , ayah dgn abg polish sket kereta .
hmm ... ni la kesan kene langgar tu .





tapi , apa2 pon saya anggap ini sebagai ujian drpd Allah . saya terima dengan rela hati . :)

dah2 . tak nak sedey2 . sebelum undur diri , nak tunjuk sket muke saya sebelum g tarawih .

siap tunjuk buku Nota Agama . :)



hee :D itu sahaja daripada saya . Ma' assalama . :)