Saturday, 27 August 2011

Sir Hasmukh :)

Assalamualaikum…

dah lame tak update blog ni . Alhamdulillah , hari ni barulah saya berpeluang . emmm… seperti yang anda nampak kat tajuk tuh , tu name cikgu Sains saya . dia ajar best tau . seriously . huhu. Saya suka cara dia ajar. Sir Hasmukh ajar sampai student2 dia sume faham. Tak kesalah kalo syllabus habes lambat, as long as kami semua faham.
Hmm… tapi, sayangnya. Taun ni sir Hasmukh bersara. 5hb September hari terakhir dia bersama kami. Sedih sesgt . tambah2 , cikgu yang bakal menggantikan dia nanti taklah seHEBAT dia .

Saya xde nak cakap banyak pun . sekadar wat post psl guru kesayangan saya.
so, sebelum saya mengundurkan diri , ni saya selitkan sket gambar kenangan kelas saya (5TV2) dengan sir Hasmukh .

Gambar ni diambil pada 25 Ogos 2011, time dah nak habis lesson Science . hee :D

Kat depan dewan skolah J






kat padang lak :D



really love this moment! papepon , Sir Hasmukh tetap kami ingati :)
We will Miss You, Sir !! wee :D


Sunday, 21 August 2011

shoppingggggggg!!!!! =.=

Assalamualaikum...

ini sekadar nak cakap2 kosong . dah nak raya ni da bli baju raya n kasut raya blom ? CEPAT!!!!!!!!! sebelum terlambat . wee :p

saya baru bli kasut raya ajer . warne kelabu . huhuhu . tak tau lagi nak pakai baju raya warne ape . anybody , can u give any suggestions ?? TQ!!!! 

huhuhu... shopping jangan tak shopping :p

biar list resit panjang mcm ni ha .


Laugh Out Loud!!! :p
-------------------------------------------------------------------------

20th August 2011 :)

Assalamualaikum :)

setelah sekian lamenya saya tak on9. hari ni baru berpeluang . Alhamdulillah . ni saje nak habak story pasal semalam . hari ni da masok 21 Ogos , bersamaan 21 Ramadhan . kejap je da masok minggu terakhir bulan ramadhan . sedih rasanya . minggu ni , kita sam2 wat amal byk2 ok ? :D

emm ... ok . story psl smalam la ea . takde pape yg best pon . bese2 ajer . starting pagi , saya de tuisyen math. nak PECAH kpale ni weh =.=' HAHAHA . tak kesa la . blk kol 12 , landing2 atas katil , last2 terlelap . pastu , ayah kejut bangun tido . ingtkan lame nau la tdo , rupenya bwu kol 2 lebey jer . haha . mimpi punye lame ag . bangun jer , siap2 coz nak g Melaka Mall coz de Fashion Show . for me , its kinda boringggggg ...

hahahaha ..... mule2 jer rase bosan coz stakat jln2 kat MM tu , da naik bosan da . g ofis mak , slalunya lalu situ . tak pon , g JJ Ayer Keroh jela . sementara da kebosanan tu ,capture2 la skejap . wee :p


time ni , majlis lom mula lagi :)

then, saya n 3rd sis n mak saya pon capture la kejap :D





hee :D my mum n my 3rd sis pon de try pkai saya punya spec . jgn men2 tau . spec ade power keyh . bukannya , spec jln2 tuh . hu3 .:P





after that , barulah fashion show tu start . lame jgk la . sampai kol 4 . saya jadi photographer tak berbyr jela . hahaha . emm . ni bebrape keping pic yg sy rajin nk tunjuk . :P





persembahan fashion show ni pon , diselangselikan juga dgn kumpulan nasyid :)




pas da abez fashion show , ayah dtg amek . pastu , tros g amek remot kat UiTM . alang2 pas g amek remot , g bazaar ramadhan Alor Gajah . tadi, hujan !!! tapi , redah jela . huhuhu

pas da bli tu , capture lagi dgn akq2 saya . 



hahahaha... agak kesengalan time ni . sementara tggu my dad belikan AYAM GOLEK!!!! huhuhu...
balik rumah , as usual get prepared tok berbuka . :)

lauk-pauk santapan tok berbuka semalam ...


ni tak leh tahan ni.. AYAM GOLEK !!!! yummy ~



huhuhu . Melaka masuk waktu berbuka jam 7.22 pm . so , mcm biasalah . baca doa . pastu , MAMAM!!! :p


hee :p sayalah yang bacakan doa berbuka tuh . (saje nak promote diri jap) .

itu sahaja yang saya nak sampaikan . Wassalam :)


p/s : solat tarawih jgn lupa juga ya !! peace !! :D

Monday, 1 August 2011

Solat Tarawih :)

Assalamualaikum . :)

huhu . kali ni berkesempatan nak post pasal malam tadi .
Apa yang terjadi ?
SOLAT TARAWIH laaa .

hee . ye x ye jugak . LOL ~ XD

so , malam tadi 1 family g solat tarawih . saya ? mestilah ikot .
walaupun saya , errrrrrr ...... ???@!!#$%

faham2 jela yer . hihihi .
so , malam tadi balik je daripada ngeteh , semua g solat maghrib dulu then brsiap2 nk g solat tarawih .
kami g Masjid Bukit Beruang jer .
huhu

tak kesa lah kan ? yang penting , menghadap Yang Esa .

sebelum g tu , sempatler capture2 . hihihi











dah tu,kami pon bersiap sedia nak ke masjid untuk solat tarawih .
time kat simpang dkt2 dgn Petronas , tiba-tiba terjadi sesuatu .
Subhanallah . kereta abg ipar saya kena langgar dengan kereta kancil student MMU .

waktu tu , memang terkejut la sebab bergeser kat side saya dan akq saya .
darah memang berderau . jantung pun berdegup kencang .

ayah , mak dengan remot naik kereta ayah la .
kat blakang kiteorang je .
nampak situasi tu . ayah memang mengamuk la dengan cina tu .

time tu mmg kiteorang brhenti kat tepi la . berunding dengan student tu . haihs . habis kereta dak abang . saya pon time tu tak brani nak keluar coz kene kat pintu tempat duduk saya . mmg takot la . akak tak keluar juz bukak pintu n perhati .

tapi , cina tu senang je ckp "sorry2" . berulang2 kali .
pergh !  BAYAR ler weh !!

tapi , abg ipar saya tu baik jer . COOL jer kate x yah bayar . then, kiteorg pon meneruskan prjalanan ke Masjid Bukit Beruang . memang betul2 menguji kesabaran kami waktu tu . papepon, saya bersyukur coz kami tak apa-apa . cuma , kesiankn kereta abg jela .

sampai jer , tros solat isyak then  tarawih sampaila 23 rakaat + witir.
saya time tu dok blakang jela . thanks jugak kat kucing comel coz temankan saya malam td . :D



time da balek umah , ayah dgn abg polish sket kereta .
hmm ... ni la kesan kene langgar tu .





tapi , apa2 pon saya anggap ini sebagai ujian drpd Allah . saya terima dengan rela hati . :)

dah2 . tak nak sedey2 . sebelum undur diri , nak tunjuk sket muke saya sebelum g tarawih .

siap tunjuk buku Nota Agama . :)



hee :D itu sahaja daripada saya . Ma' assalama . :)

Sunday, 31 July 2011

Ramadhan :)

Assalamualaikum . :) sudah sekian lama saya tak update blog ni . huhu . hari ni baru saya berkesempatan .
saya nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan al-Mubarak kepada anda semua . huhu . mudah2an puasa kali ni lebih bermakna daripada tahun2 lepas . hee :D

itu sahaja yang ingin saya katakan .
tak tahu la kenapa sejak kebelakangan saya jadi speechless . 
HAHAHAHA 

xkesa la kn ?
as long as , i'm still ME!!! :D


hee . farewell everyone . Wassalam 
 

Friday, 22 July 2011

HARI KOKU SMKTPMGHS '11

Assalamualaikum :)

wee:P
da lme x update blog neh

rindu pulok . LOL ~

hee . hari ni de hari koku .
esok pon de lagi .

tapi , sayangnya . tahun ni cam x meriah sgt .
dont know why

hahaha
xpe la
maybe sok GEMPAK kot
LAGI BEST !!!!! woo ooo ~

hee :P tadi , time pg hujan la plak .
bikin spoilt ajer

tapi , sekejap la

pastu , trun kat dataran wat senam robik .
saya dgn kawan saya , liana mmg LUPE DIRI laa.
hahaha

dah lama tak menari , dapat chance tadi , MENARI SAKAN la
menari sampai LEBAM !!!!


hahaha.
ade ke lebam ?
letih ade la

whatever ~
hee . tapi , tadi daripada rmai2 dah makin kurang au.
tgk blakang da lapang
cam kasi chance jer menari 


hahahahaha
saya dgn yana , wat dono jela
tau sgt dah
wat tak tau jer .

hee :P
malas nak berceloteh lagi .

tgk jela gambar ye . tapi , tak banyak la . sket ajer . huhu


















itu saja ! bye2 :)

Thursday, 14 July 2011

Day 9 - A photo of I have taken

Olla !!
sambungan yaw !

hee :P

emm ... ari ni kirenyer last day tok wat seperti yang my sista , Rahmah bt Sa'ari cadangkan tuh .

hmmmm ...... so nilah pic yg saya de amek .


kalo ikotkan , byk ag la pic yg saya de amek
but ,

bagi saya pic ni la yg terbaik . huhu .

view dari atas .

time ni saya berpakaian BAJU KURUNG .
baju raya last year yaw !
+
my fav crocs 

huhu . XD
adios ~

Day 8 - My most recent photo of me

Assalamualaikum ...

huu ~ sorry sesgt der .
lupe nak update blog semalam .

hadoyai ~ si Rahmah Sa'ari .
(my sista )

bwu nak update ye .
sudah view maa ...

ok der .
hek3x . :p

emmm.... ok la . tak nak berceloteh banyak2 nau .
lihatla gambar trkini saya .



hehe :P

gambar ni diambil pada 6 Julai 2011 .
rabu minggu lepas la kirenyer .
taken by my beloved mother . <3

hee . ape motif pakai jubah tu yer ?
dah tentu la time tu de join 
!!!!!!!!!!BUSANA MUSLIMAH !!!!!!!!!!!!!

haha . tersentap mak yaw ! :P

kat skolah ler time tu de wat busana muslimah .
under Unit Beruniform Puteri Islam la .

tak tau lak ni tok individu .
ingatkan tok group .
puasler pkir panjang nak pkai baju pe .

baju ni borrow ajer from my BESTIEST friend .
hee . thanks dear . :)

yang wat saya shocked gler2 , dapat NO. 1 !!!!!
ahakss :p

terkejut gler .
tapi, syukur Alhamdulillah . :)

huu ~ k la .
ni ajer yang nak disampaikan .
get ready tok update Day 9 !! 

wee ! XD

Tuesday, 12 July 2011

Day 7 - A photo of me and me best friend

Assalamualaikum . :)
hee 

Hari ni excited sket .
coz of what ?

hari ni nak bagitau semua orang sape my bestiest friend .
huhu

Her name is Siti Nurliana Ghazali .
sbaye la 
satu klaz
dok sbelah2
g mane2 sntiase bersama !!!!

hee :p

so, ni la pic saya n bez fwen saya .



inilah kami . :)

hee 
rase cam tak cukup lar !!!!!!!!

tambah lagi la ea . :p

 

time form 3 :)


time form 4 :)



terkini ...
time form 5 la :)

kiteorang da berkawan since form 1 lagi snanye . 
jadi fwenship start last year .

huhu
!! BFF !!

Amin . :D



Monday, 11 July 2011

Day 6 - A photo of a former crush

haiyoo ~
post kali ni susah derr ...

hahaha ...
former crush ?
apakah itu ?

ntahla ~

hahahaha...
saye hentam kromo jela .

if im not mistaken la , former crush ni org yang kita minat dalam diam or specifically "admire".
tol ke ?

alalakop !

bantai jela .
...hahahaha...

my former crush is ...


hee :D

He's an actor and model actually n of course student la .
same age as me. hee :P
Ashmen Iskandar Weiss..

Dia ni pelakon cite disney's waktu rehat .
pegang watak as Adam .
(takat yang saye tau la . tak tau la kn kalo2 dia de blakon cte len)
+
jadi student for Modern Maths and Add Maths on TutorTV SPM programme.
kat channel 603 .

tengok au .
bagos tok SPM candidate.

saye pon xtau camne ley minat secara diam2 kat dia ni .
plik jer kn ?

haiyoo~ da tentulah dia blakon best . itu pon susah kah ?

emm... minat gitu2 ajer . ahaksss . :p

that's all ..

xtau nak cakap pe lg .

SPEECHLESS
:p

kalo dia bace post ni, x tau nak habak apeler . sogan gler yooo . :P

LOL !

pen-off now .
daa2 ~

Day 5 - A photo of me making funny face

hallooooo ~

Rafidah Sa'ari in da house .
ahakz .
terketik2 la pulok .

aiyoyo ~
really sorry coz lupe mau update blog ni semalam .
leka on9 woo ~

haha
papepon, pelajaran tak lupe ok ?

hehehehe
ni nak habak pasal muke klakar yg saya wat .
klakar ke?
ntahla ~

tengok jela ea . :P

TADDAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!


klakar ke?
ntahla .
time ni gler2 lapo .
hahaha 

sampai saket perot tau menahan kelaparan .
bile dapat makanan, AMBEK KAW !!!!!

hehehe~
that's all .
bye2

Saturday, 9 July 2011

Day 4 - A photo that makes me happy

everytime I feel so sad , I'll see this photo ..
gives me strengh n encourage me to be strong ..
then, I'll smile . hee :D

thanks a lot !!! :)

pe la yg aku bobokkan ea ?
paham tak ?
tak kan ?
haha

impian nak speaking dgn baik
tapi, thumbs down ! haha

never mind .

hari ni kejap je dah masuk hari ke -4 

" A PHOTO THAT MAKES ME HAPPY "


hee :D
photo nie memang happening gler ..
held on my 1st sister's wedding . 
26th March 2011 .

yang bestnyer, dapat abang ipar kali ke-2.
dapat anak buah yang comel . 
n kakak angkat yang sangat sporting !!

huhuhu .

I LOVE MY FAMILY !!! 
<3

pen-off now .
bye2

Thursday, 7 July 2011

Day 2 !! :D

Assalamualaikum .. :)
Seperti biasa , macam semalam . hehehehe ~
ari ni ari ke 2 . "A photo of myself a year ago"

so, seperti yang dijanjikan ...

inilah gambar saya setahun yang lepas . 



comel kan ?
(hehehe . sekali sekala puji diri sendiri . bukan slalu pon)

motif saya pilih gambar ni coz bagi saya gambar nilah the GREATEST than other pictures . kalo ikotkan, gambar last year banyak tak terkira . almaklumlah , "FOTOGENIK" lah katekan . hehehe

emm ... gambar ni diambil semasa di dalam kelas 4TV2 . :D
kelas lama saya la .
gambar ni diambil saat selesai buat kerja sekolah .
cikgu pon takde dalam kelas , ape lagi "CAPTCHA "
huhuhu
 ... diz picture taken by ME ...
Date : 19 January 2010 

huhuhu ~
lagipon , gambar ni ade someone suka dulu.
sekarang ? ntahle ~ jawapannya , hanya pada someone tu jela . 

k la . pen-off now . daa2 ~ :D


Wednesday, 6 July 2011

Sesaja . Day 1 :D

Assalamualaikum... :)


Sudah sekian lamenyer saya tak update blog . hee . x tau nak story pe snanye . emm ... memandangkan akak saya , Rahmah bt Sa'ari ade ajak saya wat benda ni , saya pon rase cam nak join jer . hehe . tapi, maybe ade gangguan nak wat . takpelah . baby steps . :D


perkara yang saya nak wat tuh , 



Day 1 - Your Facebook profile photo 

Day 2 - A photo of yourself a year ago

Day 3 - A photo of someone  you love 

Day 4 - A photo that makes you happy

Day 5 - A photo of you making funny face

Day 6 - A photo of a former crush 

Day 7 - A photo of you and your best friend 

Day 8 - Your most recent photo  of you

Day 9 - A photo of you have taken 


camtulah yang saya nak join tuh... so, memandangkan ari ni 1st day nyer, ni la Facebook profile photo saya .



hee :D gambar ni diambil semasa Hari Sukan SMKTPMGHS ..
taken by Rahmah binti Sa'ari ... :D

(tiru ayat orang tuh)


hehehe.... ok lah .... itu jer yang saya nak sampaikan tok ari ni ... adios ~ :)

Sunday, 26 June 2011

Keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun

Assalamualaikum ... :)

hari ni , saya berkesempatan nak bgtau result exam saya ...
hee ~ nilah hasil nya ...

Syukur Alhamdulillah .... :)

Bahasa Melayu : 78 % (A-)
Bahasa Inggeris : 70 % (A-)
Pendidikan Islam : 72 % (A-)
Sejarah : 28 % (G)
Matematik : 45 % (D)
Sains : 63 % (B)
Pendidikan Seni : 70 % (A-)
Perdagangan : 65 % (B+)
Pengetahuan Sains Sukan : 41 % (E)

itu sahajalah ... :D

Wassalam ~

Saturday, 25 June 2011

My New Personalities ....

Assalamualaikum.. :)
da lame saya tak update blog.. hu3..
actly, tak ada ape pon nak citekan..
cume, saya dah pakai spectacles.. :D

yeyh ~

walaupon de la yg dok ngate2 , ape saya peduli kn ?
hehehe ~

that's my money . not theirs..
right ?

huhuhu !!!

k la ..
itu je nak story..
bye2 ~

NEW ME !!